Turista vízum Ausztráliába

Nem csak kizárólag tanulási vagy egyenesen letelepedési szándékkal lehet Ausztráliába utazni. Van aki, csak arra vágyik, hogy szörfözzön Surfers Paradise-on vagy közelebbről megnézze az Ulurut vagy a híres Operaházat, esetleg naphosszat feküdjön a híres Bondi Beach-i strandon, miközben azért néha néha elhagyja a terepet azért, hogy mást is magába szippanthasson Ausztráliából. Ilyen könnyedebb tevékenységhez is viszont sajnos szükség van belépési engedélyre, így ha turisztikai, rövidebb üzleti vagy látogatói céllal érkezel, akkor a legkézenfekvőbb választás az ausztrál turista vízum.

Az ausztrál turista vízum ügyintézési díja 2017. április 28-tól 15 000 Ft (eVisitor – max 3 hónapos vízum) vagy 150 AUD (Visitor – 6-12 hónapos vízum).

Online igénylőlap

Amennyiben csak maximum 12 hónapnyi céljaid vannak Ausztráliában, úgy nem szükséges hosszú és bonyulult vízumigénylési procedúrába bocsátkoznod, elég turista vízumot igényelned a bevándorlási hivataltól. Az ausztrál turista vízumok általában 3 hónapos kint tartózkodást engedélyeznek, de némelyik 12 hónapra hosszabbítható.

De lássuk pontosan milyen típusú turista vízumokat igényelhetsz és ezek mire jogosítanak:

  • eVisitor
    • 12 hónapig érvényes
    • turisztikai (nyaralás, család/barát látogatás), rövid tanulmányi (max. 3 hónap) vagy üzleti célból (tárgyalás, konferencia, üzleti lehetőségek felmérése) igényelhető
    • érvényes útlevéllel kell rendelkezned és Ausztrálián kívül kell igényelni
    • maximum 3 hónapos tartózkodás a vízum érvényességi ideje alatt – többszöri belépés
    • nem meghosszabbítható – más típusú vízum viszont igényelhető, ha maradni szeretnél
  • Visitor visa
    • 3, 6 vagy 12 hónapos kinttartózkodás
      • látogatói – kérheted Ausztrálián belül és kívül is
        • maximum 12 hónapos tartózkodás
        • biztosítás a kinttartózkodási időre – bizonyíték kérhető
        • “no further stay”, azaz el kell hagynod Ausztráliát, ha lejárt a vízumod
        • fedezeti összeget kérhetnek
      • üzleti céllal – Ausztrálián kívül kell kérvényezni
        • üzleti háttér bemutatása
        • bizonyíték, hogy valóban üzleti szándékkal igényled a vízumot
        • nem szükséges szponzor
      • családi látogatás szponzorálással – Ausztrálián kívül kell kérvényezni
        • bizonyíték a látogatandó család(tag) szponzorálásáról
        • bizonyíték, hogy valóban a családod és valóban csak látogatói céllal mész hozzájuk
    • a hivatal szabja meg, hogy hányszor léphetsz be Ausztráliába
    • max. 3 hónapos tanulmányok
    • vízumdíj: 135 AUD / fő (Ausztrálián kívüli igénylésre vonatkozik)

A vízumelbírálásnál kérhetnek bizonyítékokat arra vonatkozóan, hogy valóban turisztikai vagy látogatói szándékkal érkeznétek Ausztráliába. Az alábbi dokumentumokat szokták kérni (érdemes rá felkészülni):

  • bankszámla kivonat 3 hónapra visszamenőleg
  • aktuális bankszámla egyenleg (angolul)
  • munkáltatói igazolás rajta:
    • mióta dolgozol ott
    • mi a fizetési szinted
    • meddig engednek el Ausztráliába és mikor kell munkába állnod
  • bemutatkozó levél a bevándorlási hivatalnak, mely tartalmazza a tervezett kinti programot, valamint az utazás utáni tervet (hazatérés, tovább utazás)
  • amennyiben rokonlátogatás történik és ők szponzorálják az utat, akkor a rokonoktól a meghívó levél + az ő 3 havi bankszámla kivonatuk + aktuális egyenlegük.

A fenti felsorolástól a bekért dokumentumok listája eltérhet, de ezt csak a vízumigénylés után derül ki.

Az ausztrál turista vízumoknak az egyik legfontosabb közös tényezője, hogy TILOS dolgozni, amíg ilyen vízummal tartózkodsz az országban. Így, ha más terveid vannak, mint hosszabb tanulmányok vagy letelepedés, akkor kérd segítségünket, hogy melyik típusú vízum lenne a legmegfelelőbb számodra!

Töltsd ki turistavízum igénylő lapunkat, amennyiben szeretnél ausztrál vízumot igényelni!

Az ügyintézés díja 15 000 Ft (eVisitor 651-es vízum) vagy 150 AUD (600-as Visitor vízum).

Ügyintézés menete:

  • töltsd ki az online vízumigénylő lapot és küldd el az útleveled másolatát az info@iloveaustralia.hu címre
  • a beküldött adatok alapján megigényeljük a vízumodat
  • 1-2 napon belül jelentkezünk vagy a vízummal vagy a hiánypótlásra kért dokumentumokkal
  • a fizetés átutalással történik a számlán szereplő banki adatok alapján
Reklámok